Digitukea Vuosaaren kirjastossa

Haluaisitko apua ja neuvoja tietokoneen, kännykän, internetin tai vaikka sosiaalisen median peruskäyttöön? Vuosaaren kirjastossa on tarjolla paljon erilaista digitukea ja opastusta.

Katso opastusten ajantasaiset aikataulut Vuosaaren kirjaston tapahtumakalenterista: Tapahtumakalenterin linkki.

Tietotekniikan vertaisopastusta senioreille

Enter ry:n maksutonta tietotekniikkaopastusta on tarjolla Vuosaaren kirjastossa syys- ja kevätkaudella. Opastusta tarjotaan ajanvarauksella tiistaisin klo 10-14. Kesä- ja joululomien aikana opastus on tauolla.

Opastus tapahtuu asiakkaan omalla kannettavalla tietokoneella, mobiililaitteella tai kirjaston asiakaskoneella. Opastuksissa käydään läpi tietokoneen käytön ja internetin palveluiden perusteita. Opastus kestää yhden tunnin. Opastusaika varataan etukäteen joko puhelimitse numerossa 09 31085098 tai paikan päällä kirjastossa. Asiakkaalla voi olla opastukseen vain yksi varaus kerrallaan.

Enter ry on tieto- ja viestintätekniikasta sekä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneiden eläkeläisten yhdistys. Yhdistyksen kotisivu: Enter ry.

Digitukea ajanvarauksella

Vuosaaren kirjastosta saat maksutonta digiopastusta perjantaisin klo 12 ja klo 13. Varaa henkilökohtainen tunnin mittainen opastusaika tästä: Varauskalenterin linkki.

Autamme arjen digipulmissa, mutta tunnukset ja avainluvut ovat henkilökohtaisia. Digineuvojat eivät tee puolestasi hakemuksia, ostoja tai tilisiirtoja. Opastuksen aikana vastuu omasta laitteesta ja ohjelmistoista säilyy aina asiakkaalla itsellään.

Opastajina toimivat Helsingin kaupunginkirjaston työntekijät. Voimme taata vain suomenkielisen opastuksen. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä Vuosaaren kirjaston asiakaspalveluun puh. 09 3108 5098.

Arabian- ja englanninkielistä digitukea

Helsingin työväenopiston järjestämää digitukea arabiaa tai englantia puhuville asiakkaille on saatavilla syys- ja kevätkaudella keskiviikkoisin klo 16–18.30. Vapaa pääsy, ei ilmoittautumista.

Apua Windows-tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen, internetin ja sähköpostin käyttöön sekä sähköiseen asiointiin, mm. sähköisten lomakkeiden täyttämiseen ja lähettämiseen virastoihin (Kela, TE-toimisto).

Opastajan yhteystiedot: islam.al-badri@edu.hel.fi
Voit ottaa yhteyttä opastajaan myös puhelimitse opastusajankohtana puh.  046 597 4563.

Etädigituki

Mikäli tarvitset etädigitukea, saat lisätietoa tästä: Helsingin kaupungin digituki.