Vuosaaren kirjaston verstaslaitteet

Vinyylileikkuri ja lämpöprässi

Vinyylileikkurilla voit leikata joko kuvioita lämpösiirtokalvosta kangaspainatuksiin tai tavallisia tarroja erilaisista tarramateriaaleista. Tarrat soveltuvat sekä sisä- että ulkokäyttöön. Vinyylistä leikatut kuvat painetaan kankaalle lämpöprässin avulla.

Materiaali maksaa 1,20 euroa / 10 cm (pituus). Tarrarullan leveys on 58 cm, vinyylirullan 45 cm. Valittavana on useita värivaihtoehtoja!

Digitointiasema

Kirjasto tarjoaa mahdollisuuden digitoida vanhoja VHS-, tai C-kasettinauhoja joko tiedostoiksi tai DVD-levylle. Tallentaminen kestää yhtä pitkään kuin tallenne itse, joten varaa digitointiin tarvittava määrä aikaa.

Digitointi tiedostolle on ilmaista, mutta vaatii asiakkaalta muistitikun, ulkoisen kovalevyn tai pilvitallennuksen käyttöä. Digitointia varten voi ostaa myös DVD-levyn kirjaston asiakaspalvelusta. DVD-levy maksaa 1,50€.

Ompelukone

Vuosaaren kirjaston ompelukone on käytettävissä ajanvarauksella. Otathan omat lankasi mukaan. Koneella ei voi ommella parkkinahkaa tai hyvin paksuja kankaita. Saat ompelukoneen tarvikkeineen käyttöösi kirjastokortilla.

Ompelukoneen malli: Bernina 1008

Laitteiden varaaminen

Voit varata laitteet käyttöösi Varaamossa. Mikäli tarvitset opastusta, ota yhteyttä henkilökuntaan.

Tervetuloa kokeilemaan!

Vuosaaren kirjaston 3D-printteri on toistaiseksi pois käytöstä.