Kesäretkelle Oodiin

Kesä on mitä mainiointa aikaa pienille päiväretkille, ja mikä sen parempi retkikohde kuin Keskustakirjasto Oodi! Oodissa on koronarajoitusten jäljiltä avautunut taas paljon tiloja asiakkaiden käyttöön, viimeisimpänä 3. kerroksen kahvila sekä 2. kerroksen asiakaskoneet ja mediatyöpisteet. 1. kerroksen ravintola aukeaa puolestaan maanantaina 14.6.

Kirjaston suurin taika piilee kuitenkin kirjahyllyjen välissä. Lastenalue on nyt avaamisen jäljiltä pullollaan kirjoja – tule tekemään meille löytöjä, jotka vievät jännittäviin, uusiin seikkailuihin! Meiltä löydät myös paljon lasten ja nuorten kesälukukampanjoihin Lumotun puiston salaisuuteen ja Luettuun maahan sisältyviä kirjoja. 

Ja kun luettavaa on haalittu jo tarpeeksi, on aika mennä katsastamaan Oodin pihapelivalikoima 1. kerroksen infosta. Meiltä löytyy kori- ja jalkapalloja, pari mölkkyä, kroketti, petankki ja frisbeitä – eli jokaiselle jotakin! Kaikkia voi lainata yhden vuorokauden laina-ajalla ja napata vaikka viereiseen Makasiinipuistoon pelattavaksi. 

Kesäkuun ajan Oodin 1. kerroksessa on nähtävillä myös mediataidetapahtuma SAVEen kuuluva lasten ja nuorten mediataidetta esittelevä näyttely. 

Loppukesän tuulia 

Jotkin tilat odottavat vielä avaamistaan. Kesän aikana toivomme voivamme avata lasten mattoalueen pienempien leikkejä varten. Myöhemmin suunnitelmissamme on avata kokonaan uudistunut lasten tapahtumatila, joka tulee tarjoamaan pelejä, elämyksiä ja satuja koko perheelle.  

Loppukesälle on kalentereissa myös jo joitakin tapahtumia. Itämeripäivä-viikonloppuna 26.-29.8. Oodissa on luvassa mm. meriaiheisia satutuokioita, Päivi Tuulikki Koskelan Seikkailu Itämeressä -kirjan julkkarit, sekä Itämeri-aiheinen taidenäyttely, jossa esitellään lasten piirustuskilpailun satoa! Oodin viestintäkanavia kannattaa seurata aktiivisesti, sillä tapahtumia saattaa tulla vielä paljon lisää, jos rajoituksen vain sallivat.

Leikkipuisto Loru viettää tällä hetkellä kesälomaa, ja palaa taas 11.8. erilaisten ulkotuokioiden voimin.  

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan kaikesta, mitä Oodi tänä kesänä tarjoaa!