Leikkipuisto Lorun lämmössä

Lapset
”Viisi pientä ankkaa lähti leikkimään vuorten taa, kauas pois…”
Iloinen laulu kuuluu Leikkipuisto Lorusta, kun taaperoikäiset lapset yhtyvät ohjaajan vetämään laulutuokioon. Lorut ja laulut kuuluvat leikkipuiston viikottaiseen ohjelmaan, ja leikkipuiston kävijäkunta alkaa vakiintua.


Helsingin sydämessä sijaitseva leikkipuisto Loru on keskusta-alueen ainoa leikkipuisto. Kävijät tulevat ympäri Helsinkiä ja toki muualtakin. Lorun henkilökunta on ammattitaitoista ja he auttavat perheitä löytämään myös oman kotialueensa leikkipuiston ja sen toiminnot.

Lorun ohjatuissa tuokioissa on käynyt keskimäärin noin 300-400 asiakasta viikossa. Lisäksi leikkipuistoon tutustujia ja leikkijöitä käy melkein saman verran. Lapset osallistuvat Lorun toimintaan aikuisen kanssa.

Leikkipuiston ohjaajat tekevät tiivistä yhteistyötä kirjaston kanssa. Oodin lasten lauantai -tapahtumissa ohjelma järjestetään kirjaston ja leikkipuiston henkilökunnan kesken. Koululaisten iltapäivätoimintaa Loru ei järjestä, mutta koululaisten loma-aikana kaupungin muut leikkipuistot järjestävät Lorun kanssa päiväleirejä ja -retkiä Oodin eri tiloissa.

Leikkipuiston toiminnan ytimessä ovat pikkulapsiperheet, erityisesti vauvat vanhempineen. He ovat löytäneet tiensä Lorun lämmössä -vauvatuokioihin. Loru on Helsingissä ainoa leikkipuisto, joka tarjoaa ohjattua toimintaa pikkulapsiperheille myös iltapäivisin, ja palaute on ollut myönteistä.

Vauvat

Leikkipuiston sisätilat avattiin joulukuussa, ja Makasiinipuistossa sijaitseva Lorun ulkotila avattiin heinäkuussa. Suomen suurimmassa verkkokiipeilytelineessä on tähän mennessä temppuillut ja kiipeillyt jo satoja kesälomaansa viettäviä lapsia.

Vauvatuokiosta musiikkihetkiin leikistä askarteluun rytmittävät Lorun arkea. Toiminnan pohjana on perheiden kohtaaminen ja arjessa tukeminen.

Kiipeilytelineellä

Juttu:
Minna Karhu, Leikkipuisto Loru
Pia Terrihauta, Keskustakirjasto Oodin lastenpalvelut

Kuvat: Minna Karhu ja Pia Terrihauta