Tarinoiden kissat

Millaisia ovat tarinoiden kissat? Suloisia, salaperäisiä, itsenäisiä, älykkäitä, ystävällisiä ja rohkeita. Tai nälkäisiä kuten Karvinen. Kun koirat ovat ihmisen uskollisia ystäviä, kissat kulkevat omia polkujaan ja putoavat aina tassuilleen. Kissat ovat seikkailijoita. Tässä muutama seikkailu. 

Sadut 

Saapasjalkakissa on tunnettu älykkyydestään. Ovela kissa auttaa myllärin nuorinta poikaa eteenpäin elämässä. Liisa seikkailee Ihmemaassa ja kohtaa arvoituksellisen Irvikissan. Voiko alati muotoaan vaihtavaan kissaan luottaa?  

Kuvakirjat 

Pekka Töpöhäntä on hyväsydäminen kissa. Hän on myös rohkea, eikä jää alakynteen, kun Monni, Pilli ja Pulla kiusaavat häntä. Pesonen sai Viirun lahjaksi naapuriltaan. Kissa on ukon kumppani ja tärkeä kuuntelija ja Ukko puolustaa kissaansa. Rauhallisia eivät näiden kahden päivät ole. Mysteeri auttaa Messi-kissaa seikkailuissa. Välillä Mysteeri katoaa, mutta kun tarve on suuri, se saapuu jälleen Messin luo. 

Romaanit 

Kisun äiti on supersankari. Myös Kisu odottaa erikoisvoimiaan. Olisi hienoa osata puhua kissaa, ja auttaa pulassa olevia kaupungin asukkeja. Eräänä iltana Figaro-kissa noutaa Kisun apuun. Löytääkö Kisu erikoisvoimansa ja voittaako hän pimeän pelkonsa? Holly Webbin eläintarinoissa pelastetaan pulaan joutuneita eläimiä. Kissat löytyvät myrskyn keskeltä, saavat uuden kodin ja kissanystävä rakkaan lemmikin. Soturikissojen tarina alkaa, kun sukupolvia kestänyt villikissojen klaanien tasapaino horjuu ja Varjoklaanin mahti voimistuu. Kuinka käy Ruska-kotikissan Myrskyklaanissa? 

Sarjakuvat 

Karvinen rakastaa ruokaa, nukkumista ja pilailua isäntänsä Eskon ja Osku-koiran kustannuksella. Karvinen inhoaa maanantaita ja dieettejä. Mangasarjakuvassa Chis sweet home utelias pieni Chi-kissanpentu eksyy, mutta löytää onneksi uuden kodin. Chin seikkailut sopivat myös pienemmille lukijoille. 

Elokuvat ja TV 

TV:stä tutuksi tullut konttorikissa Katti Matikainen seikkailee myös kirjoissa. Mauahtavan hienoja seikkailuja ne ovatkin! Aristokatit-elokuvassa kissaemo Herttuatar pentuineen joutuu eroon emännästään. Onneksi Thomas O’Malley ja muut kujakatit päättävät saattaa pentueen takaisin kotiin. Anime-elokuvassa Kissojen valtakunta Haru pelastaa kissaprinssi Lunen onnettomuudesta, ja saa palkkioksi pääsyn Kissojen valtakuntaan. Pian Haru huomaa saavansa kissamaisia piirteitä - ei ole ollenkaan varmaa, pääseekö hän takaisin ihmisten maailmaan. 

Teksti: Outi Hokkinen / Kannelmäen kirjasto 

Kuva:  Orangeaurochs / Flickr