Kirjavinkkejä 1-2-luokkalaisille

Markus Ikola: Presidentti Pentti

Pentti valitaan ihan vahingossa ämpärijonosta presidentiksi, sillä edellinen lähtee maalivahdiksi NHL:ään. Pentti muuttaa vaimonsa kanssa presidentilliseen kaksioon Kuopion keskustassa ja alkaa perehtyä uuteen hommaansa. Kirja on hulvattoman hauska ja lennokas tarina Pentistä, joka ei hermoile tippaakaan uuden työtehtävänsä edessä. 

Kirja kuuluu helppoluiseen Kirjakärpänen-sarjaan.

Alex T. Smith: Kaarle-sarja

Kaarle on pieni pyöreä koira, joka käyttää baskeria ja upeaa punaista villapaitaa. Hän asuu Kuonokujalla herra ja rouva Kiiltokenkäsen kanssa. Parhaan ystävänsä Lordi Nukkasukan kanssa Kaarle ajautuu mitä kummallisimpiin tilanteisiin ja aina uusiin ja yllättäviin seikkailuihin. 

Kaarle-kirjasarjan 5. osa on nimeltään Kaarle parrasvaloissa. Kaarle pääsee mukaan uusien kykyjen kilpailuun.Kaikki upeat tanssi-, taika- ja laulunumerot uhkaavat kuitenkin mennä mönkään, kun kilpailua ilmestyy häiritsemään teatterin kummitus!

Barbara Cantini: Mortina-sarja

Mortina on kamalan ihana zombityttö. Sarjan kolmannessa osassa Villa Tuonelan väki valmistautuu uudenvuodenjuhlaan. Kesken talvisen touhun Mortina kohtaa hurmaavan kummituspojan, joka kauan unohduksissa oltuaan ei muista enää edes omaa nimeään. Neuvokas Mortina alkaa tarmokkaasti selvittää uuden ystävänsä arvoitusta.

Helena Bross: Minimysteerit-sarja

Lenni ja Dina ovat kavereita, jotka asuvat kaupungissa vierekkäisissä taloissa ja leikkivät yhdessä joka päivä - ja aina etsiviä! Tällä kertaa salainen tehtävä vaatii päivystämistä ulkona keskellä yötä...

Lukuavaimen Minimysteerit-sarja sisältää hyväntuulisia ja sopivasti jännittäviä tarinoita Lennistä ja Dinasta, joiden lempipuuhaa on leikkiä etsiviä! Teksti on pienaakkosin.

Paula Harrison: Kisu-sarja

Kisu osaa puhua eläinten kanssa, ja hänellä on kissamaisia supervoimia. Sarjan neljännessä osassa Kisun vanhempien ystävät tulevat kylään poikansa Ozzy mukanaan. Ja kun lapset yöpyvät puumajassa, paljastuu, että myös Ozzyllä on supertaitoja ja ystävänä pöllö! Yhdessä supersankarit lähtevät selvittämään riehumista leipomossa.