Merellisiä seikkailuja

Kuuletko meren kutsun? Näissä kirjoissa kuuluvat laineiden liplatus ja aaltojen kuohu! 

Lapsille

Jakob Martin Strid: Jättipäärynä joka kasvoi talon kokoiseksi

Kaverukset Miksu ja Sebastian löytävät eräänä päivänä pullopostin, jossa on mystinen viesti sekä siemen. Kun siemen on kylvetty, siitä kasvaakin yhdessä yössä jättimäinen päärynä! Mutta kuka kumma on kirjoittanut pullopostin viestin, ja mikä on viestissä mainittu salaperäinen saari? Tämä kuvakirja sopii hyvin ääneen kuunneltavaksi, mutta myös itsenäisesti luettavaksi.

Philip Reeve: Oliver ja meriperuukit

Kun Oliverin kodin edustalle ajelehtii erikoisia saaria, hänen tutkimusmatkailijavanhempansa lähtevät oitis selvittämään, mistä on kyse. Kun vanhemmat katoavat saarten mukana, Oliverin ei auta muu kuin lähteä perään!

Ville Hytönen: Pieni merirosvokirja

Huh hah hei ja sitruunamehua pullo! Tässä hauskasti kuvitetussa kirjassa on viisi lyhyttä tarinaa merirosvojen ystäville. Tarinoiden merirosvot ovat melko hurjia, mutta pohjimmiltaan tosi kilttejä. Sopii erityisesti iltasatukirjaksi monen ikäisille!

Karin Erlandsson: Helmenkalastaja

Miranda on taitava helmenkalastaja, joka tienaa elantonsa sukeltamalla merenpohjasta helmiä kuningattaren hovin tarpeisiin. Kun kuningatar julistaa kilpailun legendaarisen Silmäterä-helmen löytämiseksi, Miranda päättää lähteä matkaan seuranaan nuori Sirkka-tyttö.

Nuorille

Kat Falls: Veden alla
Tulevaisuuteen sijoittuva dystopiakertomus, jossa ilmastonmuutos on sulattanut napajäätiköt ja peittänyt lähes koko planeetan merenpinnan alle. Pieni ja sitkeä uudisraivaajien joukko on kuitenkin päättänyt kokeilla elämää merenpinnan alapuolella. Kirjalle on myös jatko-osa Vastavirta.

Mintie Das: Storm Sisters -sarja

Storm Sisters kertoo viidestä ystävyksestä, jotka seilaavat varastetulla purjelaivalla pitkin maailman meriä tekeytyen Pireteiksi, hurjiksi merirosvotytöiksi. Tavoitteenaan heillä on selvittää, kuka tuhosi heidän Storm-yhteisönsä ja surmasi heidän perheensä. 

Jakob Wegelius: Merten gorilla

Upeasti kuvitettu Merten gorilla kertoo Sally Jonesista, rahtilaiva Hudson Queenin koneenkäyttäjästä – joka sattuu myös olemaan gorilla! Kun Sallyn pomo joutuu viattomana vankilaan, Sally päättää todistaa pomonsa viattomuuden keinolla millä hyvänsä. Alkaa huima seikkailu ympäri maailman merien, Lissabonin satamasta aina Intiaan saakka!

Juha-Pekka Koskinen: Benjamin Hawk -kirjat

On vuosi 1692, ja nuori Benjamin Hawk haaveilee seikkailuista maailman merillä. Meren kutsu käy niin voimakkaaksi, että Benjamin päättää karata kotoa ja pestautuu purjelaivan miehistöön. Benjaminin isoisä on kertonut tarinoita suunnattomista rikkauksista, mutta onko tarinoihin luottamista?

Teksti: Eeva Rita-Kasari, Keskustakirjasto Oodi
Kuva: Unsplash.com