Runovinkkejä alakoululaisille

Leena Ravantti: Höyhentakkisakki

Lintujen elämä ei ole pelkkää oksalla kykkimistä. Tässä höyhentakkisakissa ainakin vietetään häitä, kohotetaan kuntoa, saunotaan ja keitetään hyönteisvelliä. Välillä podetaan ilmastohuolta ja sitten taas lasketaan mäkeä. Mitä kaikkea muuta pienen lintubongarin silmät näkevätkään?  

Jukka Itkonen: Seitsemän kääpiön rytmiorkesteri

Joskus sitä tekee mieli kirjoitella vanhat sadut ihan upouusiksi. Ja keksiä vielä lisää. Tuttuja satujako? No ei aivan. Jokin niissä on toisin ja kiehtovasti vinksallaan. Riemukkaissa ja oivaltavissa runoissa esimerkiksi Prinsessa Ruusunen menettää hermonsa, pukki järjestää kaalimaalla kemut ja Kerttu pakkaa noidan säkkiin.  

Nelli Heinimo: Kaivurin raivari : runoja koneista ja kulkuneuvoista

Nelli Heinimon runot yhdistävät oivaltavasti kaksi erilaista maailmaa: tunteet ja karismaattiset kulkuneuvot ja työmaakoneet. Runot riemastuttavat niin leikki-ikäistä kuin tämän vanhempaakin ja sanoittavat tunteiden kirjoa tavalla, joka herättää pohdittavaa myös kouluikäisille.  

Hannele Huovi: Hiiri mittaa maailmaa : valitut lastenrunot 1979-2019

Runoaarre vailla vertaa: 200 Hannele Huovin rakastettua lastenrunoa perheen yhteisiin runohetkiin. Mukana on vauvarunoja, sormiloruja, unirunoja, saturunoja, aakkosloruja, leikkiloruja, eläinrunoja, vuodenaikoihin ja luontoon liittyviä runoja, juhlarunoja, sururunoja, ilorunoja. Runoja kaikesta mitä voi eteen tupsahtaa.

Reetta Niemelä: Kammotuksia

Ne hiipivät hämärissä tai ryömivät koloistaan keskiyöllä. IIK! Niillä on kiiluvat silmät ja terävät hampaat. HUI! Ne ovat kammotuksia! Onko kammotusten kanssa mahdollista tulla toimeen? Tämä kirja paljastaa yöpuolen kulkijoista yllättäviä asioita, jos siis uskallat lukea!