HELMIME-kiertue tuo miimitaidetta helsinkiläisiin kirjastoihin

Keväällä 2022 Helsingin kirjastoissa nähdään koomisista miiminumeroista koostuvia esityksiä. Helsinkiläisen tanssi- ja miimiteatteri Auracon HELMIME-kiertue vierailee maalis-toukokuun aikana seitsemässä helsinkiläisessä kirjastossa. Miimitapahtumat ovat maksuttomia, eikä sanaton teos vaadi katsojilta kielellistä taitoa. Esitykset soveltuvat kaikenikäisille.

Miimi on uutta nousukauttaan elävä sanaton, monipuolinen taidemuoto, jossa esiintyjät luovat tarinoita ja tunnelmia liikkeiden, eleiden ja liikkumattomuuden kautta. Miiminumerot kuvaavat arjen iloja, onnen hetkiä ja kömmähdyksiä – joskushan asiat menevät enemmän kuin solmuun. Miimi luottaa mielikuvituksen voimaan, niin esiintyjien kuin katsojienkin.

Kirjastokiertueella yleisö pääsee paitsi kokemaan miimiesityksiä, myös keskustelemaan esiintyjien kanssa. Esitysten jälkeen pidetään yleisökeskustelu, jossa katsojilla on mahdollisuus kysyä miimistä tai kommentoida näkemäänsä. Esiintyjät ja yleisö voivat myös yhdessä kokeilla jotain miimin tekniikkaa.

HELMIME-kiertueen aikataulu

la 12.3. klo 13 & 14 Paloheinän kirjasto
la 19.3. klo 13 & 14 Pohjois-Haagan kirjasto
la 2.4. klo 13 & 14 Roihuvuoren kirjasto
la 9.4. klo 13 & 14 Tapulikaupungin kirjasto
la 23.4. klo 13 & 14 Lauttasaaren kirjasto
la 7.5. klo 13 & 14 Pitäjänmäen kirjasto
la 14.5. klo 13 & 14 Suutarilan kirjasto

Lisätietoja:

Esiintyjät: Eliška Kasprzyk, Tomaš Kasprzyk, Kati Lehtola
Kesto: 30 min 
Kieli: sanaton
Ikäsuositus: sopii kaikenikäisille
Liput: maksuton

Kuva: Minna Hatinen / Auraco