Hakunilan kirjasto suljettuna neljä kuukautta 16.5. alkaen

Hakunilan kirjasto on suljettu sisäilman laatua parantavien korjausten vuoksi 16.5.-18.9.2022. Kirjastoauto palvelee Hakunilassa elokuussa. Lainat voi palauttaa mihin tahansa Helmet-kirjastoon. 

Hakunilan Kimokuja 5 kiinteistössä on remontoitu jo päiväkotia ja remontti etenee nyt kirjaston puolelle. Kirjaston remontissa tiivistetään rakenteita ja uudistetaan pinnoitteita. Kirjasto pyritään avaamaan 19.9.2022. 

Tiedotamme mahdollisista muutoksista kirjaston Helmet-sivulla ja sosiaalisen median kanavissa. 

Kirjastoauto palvelee 3.8. alkaen.

Kirjastoauto pysähtyy Hakunilan kirjaston lähellä olevalla pysäköintipaikalla 3.8.2022 alkaen keskiviikkoisin kello 17-18. Pysäkki sijaitsee Hakunilanraitin varrella ylikulkusillan vieressä. Lisätietoja kirjastoauton palveluista täältä

Lainojen eräpäivät remontin aikana  

Useimpiin Hakunilan kirjastosta tehtyihin lainoihin tulee automaattisesti pidennetty laina-aika sulun ajaksi. Voit palauttaa lainat remontin aikana mihin tahansa toiseen Helmet-kirjastoon. Lähialueella palvelevat muun muassa Tikkurilan, Länsimäen ja Jakomäen kirjastot.

Kirjastojärjestelmästä johtuvista syistä pidennettyä eräpäivää ei kuitenkaan saada automaattisesti Helsingin ja Kauniaisten omistamaan aineistoon. Helsingin ja Kauniaisten aineisto kannattaa uusia. Jos uusiminen ei onnistu, etkä pääse toiseen kirjastoon palauttamaan, ota meihin yhteyttä. 

Tarkista lainojesi eräpäivät kirjautumalla omiin tietoihisi Helmet.fi:ssä tai Taskukirjastossa, jotta voit tarvittaessa uusia ne. Uusiminen onnistuu myös puhelimitse kirjaston asiakaspalvelunumerosta, puh. 043 8248 306. 

Varausten nouto remontin aikana

Mitä teen, jos en ehtinyt noutaa varaustani ennen kuin kirjasto meni kiinni? 

Jos varauksesi on jo Hakunilan kirjastossa odottaa noutoa -tilassa, sinun ei tarvitse tehdä itse mitään. Varaukset, joiden tila on Odottaa noutoa, siirretään Tikkurilan kirjastoon (Lummetie 4). Ne ovat noudettavissa Tikkurilan kirjastosta 18.5.2022 alkaen. Ota huomioon, että tämä koskee vain varauksia, joiden viimeinen noutopäivä olisi 14.5.2022 jälkeen. 

Mitä teen, jos varaukseni on matkalla? 

Jos varaus on jo matkalla Hakunilan kirjastoon, sinun ei tarvitse tehdä itse mitään. Varaukset, jotka ovat Matkalla -tilassa, ovat noudettavissa remontin ajan Tikkurilan kirjastosta. Varaus on noudettavissa, kun varauksen Matkalla-tila muuttuu Odottaa noutoa -tilaan. Voit tarkistaa varauksen tilan Taskukirjasto-sovelluksessa tai kirjautumalla omiin tietoihin Helmet.fi:ssä. 

Mitä teen, jos haluan vaihtaa varauksen noutopaikkaa tai lukita varaukseni? 

Jos varauksesi ei ole Matkalla- tai Odottaa noutoa -tilassa, voit vaihtaa sen noutopaikan haluamaasi kirjastoon. Voit vaihtaa noutopaikan, kun kirjaudut omiin tietoihin Helmet.fi:ssä. Katso ohje varausten noutopaikan vaihtamiseen.

Jos haluat noutaa varaukset kirjastoautosta, vaihda noutopaikaksi Vantaan kirjastoauto ja kirjoita huomautus -kenttään Hakunilan kirjasto. Varaukset voi noutaa kirjastoautosta 3.8.2022 alkaen.

Voit myös lukita varaukset remontin ajaksi. Katso ohje varausten lukittamiseen. 

Taskukirjasto-sovelluksessa ei voi lukita varauksia tai vaihtaa niiden noutopaikkaa. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä mihin tahansa Helmet-kirjastoon. 

Ota meihin yhteyttä!  


Lainat ja varaukset:
Hakunilan kirjasto 
puh. 043 8248 306 

Remonttia koskevat tiedustelut:
Riikka Pohjola 
palveluesihenkilö, Hakunilan ja Länsimäen kirjastot 
riikka.pohjola@vantaa.fi 
puh. 040 190 3930 

Kuva: Dani Rönnqvist