Helsingin kaupunginkirjaston kirjoituskilpailussa palataan vaikuttaviin lukukokemuksiin

Helsingin kaupunginkirjasto järjestää nuorten ja aikuisten kirjoituskilpailun, jonka aiheena on teos, joka muutti minua. Kilpailuaikaa on pidennetty viikolla eli kirjoituksensa voi lähettää vielä loppiaisena.

Kilpasarjoja on kaksi. Nuorten sarjassa kilpailevat 12–20-vuotiaat. Aikuisten kilpasarja on tarkoitettu 21 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille kirjoittajille. 

Toivomme vapaamuotoisia esseitä, joiden enimmäispituus on 5 sivua. Kuka tahansa voi osallistua kilpailuun mistä päin Suomea tahansa joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. 

Molemmissa sarjoissa palkitaan kolme parasta kirjakaupan lahjakortein (30, 50 tai 75 euroa). Lisäksi jokainen palkittu saa Suurteoksia-kirjan (Tammi, 2021).

Parhaat tekstit julkaistaan pääkaupunkiseudun kirjastojen Helmet-verkkosivuilla. Kirjasto pidättää oikeuden julkaista kilpailutekstejä veloituksetta.  

Kilpailun tuomariston muodostavat Helsingin kaupunginkirjaston asiantuntevat lukijat. 

Lähetä kilpailutekstin mukana seuraavat tiedot: nimi, ikä, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. 

Kilpailuaika päättyy loppiaisena 6.1.2022. Voittajat julkistetaan Lainan päivänä, tiistaina 8.2.2022.

Kilpailuteksti lähetetään sähköpostilla osoitteeseen niina.holm@hel.fi tai postitetaan osoitteella Keskustakirjasto Oodi/Kirjoituskilpailu, Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki. Huomaa, että kilpailutekstejä ei palauteta.

Kirjoituskilpailu on jatkoa talvella 2021 järjestetylle toivo-teemaiselle kirjoituskilpailulle. Toivon teema inspiroi lähes 300 kirjoittajaa. Kilpailuun saapui tekstejä eri ikäisiltä kirjoittajilta ympäri Suomen. Valtaosa kirjoittajista osallistui suomenkielisellä tekstillä, mutta joukossa oli myös englanniksi tai ruotsiksi kirjoittavia. 

Nuorten sarjan voitti 17-vuotias Aada Pukki Uudestakaupungista. Aikuisten sarjan voittajaksi valittiin 39-vuotias Matti Reinikka Helsingistä.
 

Kuvitus: Daniel Leiviskä/Helsingin kaupunki