Soukan kirjasto suljettiin lopullisesti 1.3.2022 - kysymyksiä ja vastauksia

Soukan kirjasto sulki lopullisesti ovensa 1.3.2022 alkaen. Haluamme kiittää kaikkia kirjaston asiakkaita yhteisistä vuosista Soukan kirjastossa!

Alle olemme koonneet vastauksia joihinkin Soukan kirjaston sulkemista koskeviin kysymyksiin.

Minne voin palauttaa Soukasta lainaamani aineiston?

Soukasta lainatun aineiston voi palauttaa mihin tahansa Helmet-kirjastojen toimipisteeseen Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa tai Vantaalla. Löydät kaikkien kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat Kirjastot ja palvelut -sivulta.

Mitkä ovat nyt Soukkaa lähimmät kirjastot?

Lähin kirjasto on uusi Lippulaivan kirjasto (Kauppakeskus Lippulaiva, 2. krs., Espoonlahdenkatu 8).

Muita lähialueiden kirjastoja ovat Ison Omenan kirjasto, Nöykkiön kirjasto ja Saunalahden kirjasto. Olet tervetullut asiakkaaksi mihin tahansa Espoon kirjastoista.

Mitä tapahtui Soukan kirjaston kokoelmille?

Soukan kirjaston kokoelmat siirrettiin osaksi uuden Lippulaivan kirjaston kokoelmaa. Lippulaivaan tuotiin aineistoa myös muista Espoon kirjastoista.

Espoon kaupunginkirjaston kokoelma on kelluva, mikä tarkoittaa, että kirjastosta lainattavilla teoksilla ei ole omaa kotikirjastoa, vaan ne voivat joko jäädä siihen kirjastoon, johon ne palautetaan, tai matkata toisaalle kulloisenkin tarpeen ja varausten mukaan.

Mitä tapahtui Soukan kirjaston henkilökunnalle?

Soukan kirjaston henkilökunta siirtyy työskentelemään muissa Espoon kaupunginkirjaston toimipisteissä. Osan heistä voit kohdata myös Lippulaivan kirjastossa.

Avataanko Soukkaan jossain vaiheessa uusi kirjasto?

Kulttuurilautakunnan pyynnöstä kirjasto on selvittänyt mahdollisuutta avata Soukkaan pieni kirjaston toimipiste. Selvitystyöt ja neuvottelut tämän suhteen ovat kuitenkin edelleen kesken.

Mikäli Soukkaan avataan uusi kirjaston toimipiste, se ei tule olemaan yhtä iso kuin vanha Soukan kirjasto ja sekä aukioloajat että palvelutarjonta tulevat olemaan huomattavasti vanhaa kirjastoa suppeammat.