Venäjänkielisen kirjaston Kulttuurimaraton

Venäjänkielisen kirjaston Kulttuurimaraton valloittaa Helmet-kirjastot 7.-18.12.2021. Kahden viikon ajan kirjasto tarjoilee venäjänkielistä teatteria, tanssia, musiikkia, taidetta ja kirjallisuutta maksutta kaikille kiinnostuneille. Tapahtumia järjestetään sekä Helmet-kirjastoissa että verkossa. 
 

Esityksiä, työpajoja ja kiinnostavaa keskustelua 

Kirjaston vieraat ovat kirjailijat Guzel Yakhina, Nina Dashevskaja, Nikolai Nazarkin ja Tamara Mikheeva. Taiteilija Anastasia Artemjeva järjestää taidepajan, joissa lapset tekevät koristeellisia siipiä kankaasta. Siipiä käytetään myöhemmin KaTa luisteluklubin jäsenten esittämässä luistelunäytöksessä “Miten eläimet etsivät siipiä” (Varvara Shumovan lavastus).

Ohjelmassa on myös keskustelua klassisesta taidemaalauksesta taiteilija Irina Rebnitskajan ja Repin-instituutin taidekoulun edustajan Alexandra Hintsalan kanssa sekä verkkopiirustus-webinaari. Joulukuussa voi myös tutustua Irina Rebnitskajan näyttelyyn Sellon kirjastossa. Musiikkiohjelmissa esiintyy Levan Tvaltvadze ja romanttinen rock bändi "Old Cinema" sekä Bianca Morales ja Zhenya Gimer “Let It Swing” -joulukonsertillaan. Tikkurilan kirjasto tarjoilee K-Pop!Party illan.  Lastenkulttuurikeskus Musikantit tarjoilee jouluesityksen pienemmille, ja lasten ja nuorten yhdistys Pelikan esiintyy näytelmällään "Katkera lapsuus" (ohjaaja Vladimir Sushin).

Lisäksi on mahdollista katsoa dokumenttielokuva "Friedolf Höök: Mereltä merelle" suomalaisista utopiasiirtokunnasta Venäjän Kaukoidässä ja kuunnella Teuvo Peltoniemen luentoa. 
 

Tapahtumaohjelma

Lataa ohjelmakooste pdf

Tiistai 7.12 

Klo 16.00 
Lasten kirjailijavierailu Nina Daševskaja, etähaastattelu 

Keskiviikko 8.12 

Klo 18.00 
Lasten kirjailijavierailu Nikolai Nazarkin, etähaastattelu 

Perjantai 10.12 

Klo 19.00 
Kirjailijavierailu Guzel Yahina, etähaastattelu
 
Lauantai 11.12 

Klo 10.00 ja 11.30 
"Lentävät lauseet" - tehdään siivet itse, tekstiilien taidepaja. Sellon kirjasto
 
Maanantai 13.12 

Klo 12.30 
"Fridolf Höök - mereltä merelle" - dokumenttielokuvan ennakkoesitys ja Teuvo Peltoniemen luento suomalaisesta utopiasiirtokunnasta. Sellon kirjasto. 

Klo 17.30 
Kulttuurikeskus "Musikantit", lasten konsertti. Pääkirjasto Oodi.  

Tiistai 14.12 

Klo 17.00 
Ars immortalis est: klassinen taidekoulu Suomessa. Keskustelu Alexandra Hintsalan (Repin Instituuti, Kotka) ja akvarellitaitelijan Irina Rebnitskajan kanssa. Sellon kirjasto. 

Klo 18.00 
Katkera lapsuus - teatteriesitys, studio Pelikan, ohjaaja Vladimir Sušin.  

Klo 18.00 
К-Pop!Party, tanssiesitys. Tikkurilan kirjasto, Vantaa.  

Keskiviikko 15.12
 
Klo 15.00 
Lasten kirjailijavierailu Tamara Mikheeva, etähaastattelu

Torstai 16.12 

Klo 18.00 
Kuinka piirtää sisätila, perspektiiviopin webinaari. Webinaarin opettajat ovat ammattitaiteilijat Viktor Markelov ja Elena Kor.  

Klo 19.00 
Kirjakauppa Ruslania suosittelee: ajankohtaiset uutuuskirjat. Tikkurilan kirjasto, Vantaa. 

Perjantai 17.12 

Klo 17.00 
Let It Swing! Konsertti: Bianca Morales (laulu) ja Zhenia Gimer (piano). Entressen kirjasto.
 
Lauantai 18.12 

Klo 11.30 
"Miten eläimet etsivät siipeja" - jääesitys ja yleisöluistelu. Tapahtumapaikka: Kauniaisten jäähalli, livelähetys Helmet po-russki FB-sivulla.  

Klo 16.00 
Lastenkulttuurikeskus "Musikantit", Jouluesitys, etätapahtuma  

Klo 17.30 
Rock bändi "Staroje kino". Pääkirjasto Oodi. 

Livelähetykset julkaistaan Espoon kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla. Valtaosan ohjelmasta voi katsoa myös tallenteina. 

Muutokset mahdollisia. 

Tapahtuma FB:ssa 

Venäjänkielinen kirjasto palvelee koko Suomessa 
 

Suomen venäjänkielinen kirjasto on osa pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoverkostoa ja sijaitsee Sellon kirjastossa Espoossa. Kirjaston tehtävä on kuitenkin valtakunnallinen: se lainaa teoksia ja tuottaa ilmaisia tapahtumia kaikille Suomen venäjänkielisille.  

Lisätietoa venäjänkielisen kirjaston palveluista löytyy venäjänkielisen kirjaston verkkosivuilta. 
Yhteistyössä Suomen venäjänkielisen kirjaston kanssa tapahtumaa tekevät Suomi-Venäjä-seura ja kansainvälinen kirjallisuustoimisto Elkost. Niissä tapahtumissa, joissa on mukana liveyleisö, noudatetaan viranomaisten ajantasaisia koronaturvallisuusohjeita.