Lukemisesta hyvinvointia työyhteisöihin

Kaipaako työyhteisösi ideoita tyhy- tai tykypäiviin? Tai haluatteko muuten vain edistää hyvinvointia ja lukemista työyhteisössänne?

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa työyhteisöille räätälöityjä hyvinvointia ja työkykyä edistäviä tuokioita, joissa hyvää oloa ammennetaan kirjallisuudesta ja lukemisesta. Aiheesta riippuen tuokiot voivat sisältää ohjattua toimintaa, kirjavinkkejä, opastusta sekä erilaisia hyvinvointia edistäviä harjoituksia.

Tuokiot kestävät 1–2 tuntia, ja ne voidaan järjestää työpaikalla tai sopimuksen mukaan kirjaston tiloissa. Hyvinvointia edistävien tuokioiden järjestämiseen tarvitaan erillinen, mukavilla istuimilla varustettu tila.

Tarjolla olevat tuokiot:

Villasukkavinkkaus: Vuodenaikaan sopiva rento ja stressaantuneita hermoja hivelevä kirjavinkkaus aikuisille. Kirjavinkkari tulee paikan päälle kertomaan kepeistä ja mukavista kirjoista, joihin on mukava uppoutua silloin kun elämä riipii ja kaipaa edes pikkiriikkisen pakoa todellisuudesta.

Varaukset ja tiedustelu: laura.aaltonen@hel.fi

Jännitystä elämään: Dekkarivinkkari saapuu tarjoamaan herkullisen esityksen jännityskirjoista. Tarjolla on monenlaisia dekkareita: uusia ja vanhoja, eri alagenrejä, suomalaisia ja ulkomaalaisia. Pääpainona ovat muut kuin kaikkein tunnetuimmat teokset, joten paljon lukevatkin voivat löytää uutta jännitystä elämään.

Varaukset ja tiedustelut: matti.jarvinen@hel.fi

Terapeuttinen tarinapiiri: Nyt saa pysähtyä ja olla läsnä siinä missä on. Kutkutella mielikuvitusta ja luovuutta. Terapeuttisessa tarinapiirissä luetaan tai kuunnellaan ääneen luettua, kirjoitetaan ja jutustellaan. Tekstit ovat pieniä ja leppoisia, ne virittävät miettimään omaa elämää ja maailmaa ympärillä. Harjoitukset kutsuvat kirjoittamaan helposti ja meditatiivisesti. Ei tarvitse katsoa, kirjoittaako oikein! Antaa vain ajatusten virrata paperille sellaisina ja siinä järjestyksessä kuin ne tulevat. Terapeuttista on se, miten lukeminen ja kirjoittaminen elvyttävät mieltä ja innostavat omaan ilmaisuun. 

Varaukset ja tiedustelut: sini.turunen@hel.fi

Hyvän olon aamu- tai iltapäivä: Ohjattuja harjoituksia sekä kirjavinkkejä hyvinvointia edistävistä teemoista kuten lepo, läsnäolo, meditaatio, kehonhuolto ja kasvojooga. Teemoista voi valita yhtä aihetta käsittelevän kokonaisuuden tai hyvinvointituokion, jossa jaetaan harjoitus- ja lukuvinkkejä useammasta aihealueesta. 

Varaukset ja tiedustelut: minna.rimpila@hel.fi

Hyvinvointituokion varaaminen 

Mikäli kiinnostuit jostakin tarjolla olevista vaihtoehdoista, ota yhteyttä kyseisen tuokion vetäjään sopiaksesi ajankohdasta sekä muista yksityiskohdista tuokion osalta. Vetäjien yhteystiedot löytyvät kunkin vaihtoehdon kuvauksesta. 

Muut kysymykset ja tiedustelut: minna.rimpila@hel.fi

Kuva: socialcut/unsplash