Lukumatkalle Lontooseen

Hyppää punaiseen bussiin, laita knalli päähän äläkä unohda sateenvarjoa, nyt lähdetään lukumatkalle Lontooseen.

Englannin sydän eli Lontoo kukoistaa lukemattomien kirjojen sivuilla. Tuli kaupungista mieleen hektinen muurahaispesä, kulttuurin runsaudensarvi tai loputon teehetki, Lontooseen ei voi kyllästyä. Hyppää punaiseen bussiin, laita knalli päähän äläkä unohda sateenvarjoa, nyt lähdetään lukumatkalle Lontooseen. 

Audrey Niffenegger – Hänen varjonsa tarina

Lontoon kaupungin upein ja aavemaisin hautausmaa eli Highgate herää eloon kirjan sivuilta, kun amerikkalainen kaksospari perii tätinsä talon hautausmaan liepeiltä ja he muuttavat ensimmäiseen omaan asuntoonsa. Mutta ei varmaankaan ole yllätys, että hautausmaalla kummittelee. 

Arthur Conan Doyle – Sherlock Holmes

Kirjamaailman kuuluisimmassa osoitteessa asuu maailman kuuluisin etsivä Sherlock Holmes. Holmes seikkailee ympäri Lontoota ja vähän muuallakin apurinsa John Watsonin kanssa, mutta Baker Street 221B:ssä kaikki ajatustyö ja viulunsoitto tapahtuvat.

Alan Bennet – Epätavallinen lukija

Itse Englannin kuningatar on tykästynyt lukemiseen niin kovasti, että valtion asiat kärsivät ja koko Buckinghamin palatsi helisee, kun hallitsijaa kiinnostaa enemmän Proust kuin politiikka.

Michael Bond – Karhuherra Paddington

Karhuherra Paddingtonin matkassa pääsee hämmästelemään kaikkia Lontoon ihmeitä. Rakkaan Brownin perheensä karhu löytää mistäs muualta kuin Paddingtonin asemalta ja esimerkiksi Portobello road antiikkiliikkeineen on karhuherran lempitassuttelupaikkoja.  

Alan Moore – From hell

Maailman kuuluisin sarjamurhaaja eli Viiltäjä-Jack on myös Lontoosta. From Hell sarjakuvakirjat vievät 1800-luvun Lontoon pahamaineiselle Whitechapelin alueelle. Alan Mooren mielikuvituksellinen teoria Viiltäjä-Jackin henkilöllisyydestä on yhtä kutkuttava kuin selkäpiitä karmiva.

James Bowen - Katukatti Bob

Lontoon kadut, metroasemat ja Covent Garden tulevat tutuiksi Katukatti Bobin ja hänen isäntänsä Jamesin matkassa. Niin katti kuin isäntä ovat kokeneet rankkoja aikoja, mutta parhaan ystävän kanssa kaikki on helpompaa.  

Lue lisää

Kaikkki matkailuaiheiset vinkit 

Teksti ja kuvat: Paula Laaksonen