Lukumatkalle Pariisiin

Kuolemattomia rakkaustarinoita, romensseja ja Nobel-kirjailijoita - Pariisista löytyy kaikkea. Lukumatka Pariisin halki vie Notre Damelta Eiffel tornille sekä ihastuttavia katuja pitkin käyden myös Seinen rannalla. Uunituore croissant ja Cafe au Lait sopii täydellisesti ranskalaisen lukumatakan kyytipojaksi. 

Nicolas Barreau – Pieni elokuvateatteri Pariisissa

Pariisin kuuluisan puistokadun ja latinakorttelin läpi kulkevan Rue Saint-Germainin varrella on Alain Bonnardin nostalginen elokuvateatteri. Keskiviikkoisin teatterissa esitetään romanttisia elokuvia ja joka viikko näytökseen ilmestyy punatakkinen nainen. Monen viikon jälkeen Alain uskaltaa pyytää neitoa ulos ja he hullaantuvat toisiinsa päätä pahkaa, mutta heti ensimmäisen tapaamisen jälkeen nainen katoaa.

Victor Hugo – Pariisin Notre Dame

Notre Dame eli meidän rouvamme sijaitsee Seine-joella Citèn-saarella. 1100-luvulla aloitetun katedraalin rakentaminen on keskiajan Pariisista kertovan kirjan päänäyttämö. Tarinan päähenkilö on epämuodostunut Quasimodo joka rakastuu kauniiseen Esmeraldaan kohtalokkain seurauksin.

Patrick Modiano – Jotta et eksyisi näillä kulmilla

Rue De l’Arcade, Boulevard Haussmann, Palais-Royal, Blanchen aukio… Jokaisen kaupungin näkee parhaiten kun niiden kaduille vähän eksyy. Kirjailija löytää vanhan teoksensa, josta ei itse muista paljoakaan. Kirja mukanaan Pariisissa pyörien muistot avautuvat ja mielen sopukoista löytyy kadotettuja aarteita.

Nina George – Pieni kirjapuoti Pariisissa

Jean Perdu pitää Seinellä kelluvaa kirjakauppalaivaa jota kutsutaan kaunokirjallisuusapteekiksi koska hän löytää jokaiselle tarvitsemansa kirjan.  Rakkaudessa kolhiintunut kauppias on jättänyt rakkaansa viimeisen kirjeen avaamatta, mutta kun hän sen vihdoin tekee, lähdetään kirjoineen kaikkineen jokiristeilylle kohti Provencea.

Muriel Barbery – Kulinaristin kuolema

Rue de Granellella asunnossa kuoleva ruokakriitikko yrittää muistella makua ja käy läpi Pariisin ravintolat ja oman elämänsä sotkuja herättääkseen aistinsa ja saada kielen päälle kadonneen herkun.

Romain Puertolas – Tyttö joka nielaisi Eiffelin kokoisen pilven

Pariisin tunnistaa Eiffel tornista tässä aikuisten sadussa tulee Pariisin laitamilla sijaitseva Orlyn-lentokenttä. Vänkä tarina on täynnä eriskummallisia hahmoja ja osoittaa, että äidinrakkaus kykenee mahdottomiinkin ihmetekoihin – ainakin saduissa.   

Lue lisää

Kaikki matkailuaiheiset vinkit 

Teksti ja kuvat: Paula Laaksonen