Biblioteksprogram för daghemsgrupper i Esbo

Välkommen att delta i vårt biblioteksprogram tillsammans med din daghemsgrupp!

I höst ordnar vi program på biblioteket, utomhus och på distans.

Det här bjuder vi på:

Interaktiv sagostund med tema känslor

Vi börjar med att läsa en saga med känslotema. Därefter får barnen använda ChatterPix programmet för att jobba i grupp med en kul uppgift. Sagostunden räcker ungefär 45 min. och vi använder pekplattor. Sagostunden ordnas på biblioteket.

Hurra för Alfons Åberg!

I år firar vi 50 år med Alfons Åberg, Gunilla Bergströms älskade barnboksfigur. Boka in er på kalas med Alfons på biblioteket. Vi läser en Alfons Åberg bok, leker kalaslekar och firar tillsammans.

Sagostund

Vi ordnar högläsningsstunder för en grupp åt gången med ett tema som gruppen väljer själv. Sagostunden räcker ungefär en halvtimme och ordnas på biblioteket, på dagis eller utomhus.

Virtuella sagostunder

Klockan 9.30 den första onsdagen varje månad ordnar vi virtuella sagostunder som vi sänder på vår maskot Bibbakurres youtubekanal (https://www.youtube.com/c/Kirjastokurre). Datumen är alltså 7.9, 5.10, 2.11 och 7.12. Sagostunderna är öppna för alla och kräver ingen anmälan. Innehållet för sagostunden meddelas ett par dagar i förväg på helmet.fi > evenemang.

Beställ bokpaket!

Vill ni ha en trave bilder- och faktaböcker kring ett aktuellt tema till gruppen? Eller önskar ni er ett urval av nyutkommen barnlitteratur? Beställ då ett bokpaket med 15-20 böcker som vi samlar ihop åt er och ni får avhämta på bibban efter ungefär två veckor.

Alla anmälningar görs på denna blankett. Kryssa för om ni önskar er en interaktiv sagostund, Hurra för Alfons Åberg, sagostund med eget tema eller bokpaket och ge minst ett par önskemål om datum.

Program för daghemsgrupper hösten 2022 hittar du en sammanfattning av vårt program för daghemsgrupper. Skriv gärna ut programmet och dela det med dina kolleger.

Läsglada hälsningar från ​Esbos svenska bibliotekspedagoger