Estrids Bokklubb

Välkommen till Estrids Bokklubb! 

Estrids Bokklubb är en videoserie om barnböcker, barnboksförfattare och barnboksillustratörer. I serien läser 12-åriga Estrid och 11-åriga Milo böcker och intervjuar författarna och illustratörerna. Dessutom diskuterar också andra barn författarnas och illustratörernas böcker. Seriens tredje säsong sänds varannan måndag fr.o.m. 3.9.2018.

Estrids bokklubb har en egen hemsida estridsbokklubb.ratata.fi. På hemsidan finns mycket att läsa och du kan också titta på tidigare avsnitt av Estrids bokklubb.

Böckerna som Estrid och Milo talar om i sitt program hittar du  genom att skriva estrid18 i Helmets sökfält.

Projektet är producerat av Fantaskop Films och Hufvudstadsbladet, i samarbete med Den Finlandssvenska LäsambassadörenFörlaget och Richardsgatans bibliotek.

Projektet understöds av Svenska Kulturfonden.


Karin Erlandsson

Estrids Bokklubb säsong 3, avsnitt 8: Karin Erlandsson

I det åttonde, och sista avsnittet, i säsong 3 är Karin Erlandsson gäst. Karin skriver böcker både för vuxna och barn. För vuxna blir det mest deckare, men för barn skriver hon fantasy.


Maria Turtschaninoff

Estrids Bokklubb säsong 3, avsnitt 7: Maria Turtschaninoff

I  sjunde avsnittet av Estrids Bokklubb säsong 3 är Maria Turtschaninoff gäst.  Maria är författare, och skriver fantasy. De flesta av Marias böcker riktar sig till en lite äldre målgrupp än Estrids Bokklubbs, så i avsnittet diskuteras framför allt boken "Underfors".


 

Nadja Andersson

Estrids Bokklubb säsong 3, avsnitt 6: Nadja Andersson

I sjätte avsnittet av Estrids Bokklubb säsong 3 är Nadja Andersson gäst. Nadja är konstnär och har också gjort några bilderböcker för barn.


 

Sanna Sofia Vuori

Estrids Bokklubb säsong 3, avsnitt 5: Sanna Sofia Vuori

I  femte avsnittet av Estrids Bokklubb säsong 3 är Sanna Sofia Vuori gäst. Sanna har nyligen debuterat som barnboksförfattare med bilderboken "Ägget", men när det kommer till barnkultur är Sanna en veteran. Hon har länge sysslat med barnteater, ordkonst och cirkus för barn. Dessutom är hon hjärnan bakom Estrids Bokklubb!


 
Eva Frantz

Estrids Bokklubb säsong 3, avsnitt 4: Eva Frantz

I  avsnittet av Estrids Bokklubb säsong 3 är Eva Frantz gäst. Eva har nyligen debuterar som barnboksförfattare med kapitelboken "Hallonbacken".


Illustration av Pija Lindenbaum ur

Estrids Bokklubb säsong 3, avsnitt 3: Pija Lindenbaum

Pija Lindebaum är gäst i tredje avsnittet i säsong 3. Pija är författare och illustratör, och gör bilderböcker där hon både skriver texten och illustrerar. Pija är en av de populära bilderboksskaparna på svenska just nu.​ Ted Forsström

Estrids Bokklubb säsong 3, avsnitt 2: Ted Forsström & Kaj Korkea-Aho

Gäster i avsnitt 2 är Ted Forsström och Kaj Korkea-aho! Ted och Kaj är hjärnorna bakom populära Radio Pleppo, som också blivit teaterpjäser och bok. För yngre fans har de gjort böckerna i serien Zoo. De handlar om tonårspojken Atlas och om livet i en högstadieklass.

 

Sanna Mander

Estrids Bokklubb säsong 3, avsnitt 1: Sanna Mander

Nu är det dags för Estrids Bokklubb, säsong 3. Den första gästen är ingen mindre än Sanna Mander! Sanna Mander är illustratör, författare och grafisk formgivare. För boken "Nyckelknipan", som Sanna både skrivit och illustrerat, fick hon Finlandia-priset för barn- och ungdomslitteratur samt Rudolf Koivu-priset 2017.