Biblioteket erbjuder dig webbspråkkurser

Helmet-biblioteken erbjuder dig språkkurser på nätet via fyra olika e-tjänster. Med hjälp av kurserna kan du förbättra dina nuvarande språkkunskaper eller studera helt nya språk.

För att kunna använda dig av språkkurserna behöver du en dator, surfplatta eller smarttelefon, samt ditt bibliotekskort med pin-kod. Kontrollera de tekniska kraven för de olika tjänsterna, eftersom en del av kurserna bara fungerar på datorer. Ifall din dator inte har högtalare, behöver du också hörlurar.

Kolla kurs- och språkutbudet genom att bläddra på tjänsternas webbsidor. Här under berättas kort om de olika e-tjänsternas språkkurser. Trevliga stunder i lärandets tecken!

Ellibs

Ellibs e-bibliotek har köpt webbspråkkurser producerade av Lingonet på engelska, finska och svenska. Kursernas stödspråk är finska. Studierna bygger på inlärning genom lyssning och kurserna innehåller också interaktiva uppgifter. Kursutbudet utökas efter hand.

Språkkurserna i Ellibs fungerar på datorer och surfplattor. Du hittar språkkurserna genom att öppna rullgardinsmenyn i sökrutan och välja Online resources eller genom att trycka på menyknappen med tre punkter och använda dig av filtreringen i rutan som öppnar sig.

Kurserna har en lånetid på 14 dygn. För varje kurs har inköpts några licenser för samtidigt bruk. Om kursen inte genast finns att få kan du reservera den.

Bekanta dig med Ellibs

Naxos Spoken Word Library

Naxos Spoken Word Library som har specialiserat sig på e-ljudböcker innehåller också ett tiotal språkkurser i ljudboksformat. Du hittar böckerna under menyn på vänstra sidan genom att trycka på Language-rubriken.

Tjänsten fungerar på datorer, surfplattor och smarttelefoner, på enheternas webbläsare. På enheter med operativsystemet iOS kan tjänsten användas enbart med den avgiftsfria NSWL-applikationen som finns i App Store.

Innehållet i NSW växlar i någon mån. Biblioteket kan inte påverka innehållet i NSW utan köper samlingen som en helhet.

Läs mer om Naxos Spoken Word

Bekanta dig med Naxos Spoken Word

OverDrive

E-biblioteket OverDrive har ett brett urval av instruktionsböcker och e-ljudböcker för språkstudier. Samlingen utökas efter hand. Som regel finns det endast en licens för samtidigt bruk, men om materialet du önskar är utlånat så kan du reservera det. Lånetiden kan du själv bestämma, alternativen är 7 eller 14 dygn.

E-böckerna och e-ljudböckerna fungerar på datorer, surfplattor och smarttelefoner. Allra enklast lyssnar eller läser du studiematerialet på din enhets webbläsare. Om du vill ladda ned materialet på din egen enhet, men inte tidigare laddat ned böcker eller e-böcker från OverDrive, så rekommenderar vi Helmets instruktioner för e-tjänster.

Bekanta dig med OverDrive

Promentor

Med Promentor Web -språkkurserna kan du studera åtta olika språk med tiotals olika kurser. Språken i fråga är engelska, spanska, svenska, tyska, finska, ryska, italienska och franska. Kurserna innehåller uppgifter och tester. Lånetid är en vecka.

Webbkurserna fungerar på datorer, surfplattor och smarttelefoner. Kom ihåg att uppdatera din webbläsare till den senaste versionen.

Läs mer om Promentor

Logga in på Promentor

Text: Laura Kärpijoki

Översättning: Ylva Uotila

Bild: Helsingfors stadsbibliotek